viernes, 1 de junio de 2012

Les Beques del Sr. rector


Les Beques del Sr Rector
El passat 29 de març, el nostre “estimat” rector va recollir 20.000 € d’aquelles treballadores i docents que es van declarar en vaga. Anteriorment s’havia consensuat entre el conjunt de persones assalariades i el rector, que tots els diners recollits es destinarien de forma íntegra al Banc d’Aliments de Lleida. Tot i els possibles dubtes legals que podia suposar aquesta donació, es va demostrar que no hi havia cap impediment.
I ara us preguntareu... que te a veure tot això amb les beques?
Doncs bé, finalment tot i el consens al qual es va arribar, el Sr. Fernández ha decidit trencar la promesa i destina una part d’aquests 20.000 a fer demagògia.
Ai, perdoneu! A beques per al estudiantat! I no es negatiu que es destinin beques, tot i que ens neguem a un servei tant precari.
Aquestes beques:
·         No faciliten un accés real per als estudiants.

·         Son selectives ja que les rebran molt poca gent i a més es centraran en un perfil concret.( Principalment destinades a Màsters.


·         És una mesura demagògica ja que únicament serveix per netejar la imatge de rector i s’utilitza per evitar accions mes contundents com seria a insubmissió a la taxa de 66%.

·         Els pressupostos per a beques haurien de ser una partida pròpia ens els pressupostos generals de l’estat i no haurien de sortir d’allò captat en una vaga.


·         Els diners destinats a aquestes beques selectives, que no son res mes que una estratègia per procurar una bona imatge  del rector, tornen a la Udl en forma de matrícules, prioritzant així els beneficis econòmics

Finalment dir que una gran quantitat de les vaguistes que recolzaven la destinació dels diners al Banc d’Aliments de Lleida, davant el incompliment del rector, han enviat un manifest on reclamen que els diners es destinin on s’havia acordat.

Tancada Udl 2012

1 comentario:

  1. Estaria bé informar-se i saber quins punts depenen directament del rectorat i quins punts depenen directament del Ministeri d'educació i la Conselleria d'educació. Hi ha certa confusió en el termes.

    Les partides de beques que surten de l'estat són molt pobres, escasses i encara més en el cas de Catalunya, per tant no hi veig quin és el problema en augmentar-les en 20.000 euros.

    S'ha de recolzar als estudiants de màster, ja que en aquest país necessitem titulats altament qualificats, que a més puguin quedar-se aquí a desenvolupar la seva feina.

    Crec que ja de seguida tot es veu com a actes per a rentar-se la cara per part del rector. Que la seva gestió potser no està essent exel·lent? No dic que no. Però tingeu en compte que en el seu primer any de rectoria s'ha trobat amb una dismunicuió del pressupost d'uns 11-13 milions d'euros. És dificil de gestionar. Tant important és la crítica com el reconeixement de les coses que s'estàn fent bé.

    Per exemple el nostre rector va emprendre una política de zero acomiadaments de personal docent i del PAS.

    Ser crític, no és ser destructiu, és ser un informador veraç de la situació i, després de l'allau de crítiques que rep per part de sectors com el vostre, tambè sería positiu correcte i ètic que se li reconeguessin els punts positius en la gestió. No cal arrosegar-li sempre la cara contra l'asfalt.

    Cal fer pinya, però no nomès com a estudiants, sinó com a Universitat, i ell n'és una peça clau. En comptes de destruir-lo, hauriem de mirar d'integrar-lo.

    ResponderEliminar